Назад към Блогa

Блог

3 ТОП идеи за рециклиране на бурканче-армаганче

Както знаеш, “Свещи Горещи в римите са вещи”. Освен това обичаме мултифункционални вещи. Ако и ти си фен на рециклирането в полза на планетата Земя и всяко нещо има поне 2 приложения в къщата ти, продължи да четеш – ще издадем някои от нашите открития как да преизползваш своето бурканче-армаганче, което ти е армаган от всяка свещ на Свещи Горещи.

 

1. Дом за кактус
Дом за Кактус, Кактус в бурканче от ароматна свещ - рециклиране на бурканче

Замени скучните кашпи и саксии и остави на мира чашите за кафе и чай, които са претворени в дом за твоите мини растения.

Рециклираното ти бурканче-армаганче има няколко основни предимства като кашпа за кактуси, мини орхидеи, сукуленти и други растения с диаметър до 5 см. 

Изглежда по-естетично и носи свеж вайб в дома ти: Кехлибареният цвят е новото черно – отива на всичко и придава екстра точки за стил. През матираното кехлибарено стъкло на бурканчето също можеш да видиш кореновата система и растежа на любимото ти растение, което може да бъде визуално привлекателно и също интересно за наблюдение. 

Осигурява по-добра грижа за твоите растения: Прозрачния материал на бурканчето, може да бъде изключително полезно за проследяване развитието на растенията, особено при растения с декоративни корени. Можеш да наблюдаваш също нивото на влагата и здравината на почвата, за да не оставиш “гладни и жадни” любимите си зелени приятели. 

Минутка за наука: Прозрачните материали позволяват светлината да прониква по-добре до корените на растенията. Това може да подобри процеса на фотосинтеза и да допринесе за по-здрав растеж на растението.

 

2. Творчески органайзър

Творчески органайзър от бурканче от ароматна свещ

Вкарай ред в хаоса, преди да се затрупаш от креативност!

Изследвания на много умни и научни хора показват категорично, че подреденото работно място помага да сме по-концентрирани в задачите ни, а не да се разсейваме от заобикалящия ни безпорядък. 

С готините бурканчета на Свещи Горещи, всичко може да ти е налице и на една ръка разстояние.

Така ще можеш да се радваш на шарените си придобивки, да се вдъхновяваш от пъстротата им, да ги подреждаш и пренареждаш, когато си зациклил, но няма да има нужда да се ровиш в тях, когато търсиш нещо важно и то точно сега-веднага.

Няколко джунджурийки, които сме проверили, че е удобно да съхраняваш в бурканчета:

  • кламери и всякакъв тип пинове, щипки 
  • маркери, четки, моливи или химикали
  • копчета, макари, панделки, значки, 3D скикери и други крафт дреболийки

Докато рисувате, бурканчето удобно може да се преобрази в съд за измиване на четки, с дъното му могат да се чертаят окръжности, а в дома ни често служи за онагледяване на размери – “тази ваза е 3 бурканчета висока”.

 

 

3. Сладък помощник в кухнята

Как бурканче от ароматна свещ може да се използва в кухнята

ВАЖНО! Измий внимателно и грижливо бурканчетата и отстрани всеки остатък от восък и фитил преди да използваш в кухнята! Нашите свещи са изляти от 100 % натурален восък, който не съдържа изкуствени и токсични вещества, но това не променя нуждата от старателно почистване преди употреба на съда. 

Стъклото е непропусклива на аромати и външни влияния материя, затова е подходяща за съхранение на подправки без промяна в качествата за дълго време.

Ако кухнята не е твоята обичайна територия и кулинарията е не твоята първа стихия, не се бой, заедно сме в тази битка.

Ето няколко лесни дори за нас трика, за които бурканчетата ни помогнаха и ни спестиха малко пот, кръв и сълзи, които са обичайните ни спътници в готвенето.

Ако и ти не притежаваш други адекватни мерилки за измерване на пропорции, бурканчетата ни са точно 180 грама/ 5 OZ/ 15 CL/150 ml. Ползвай отговорно това ново знание!

Гърлото на бурканчето е добър инструмент за изрязване на кръгла форма със среден размер.

Освен за подправки и декорация за сладкиши, бурканчетата са перфектни за удобно съхранение на хартиени чашки за мъфини.

Ако обичаш пресни билки, можеш да ги поддържаш по-дълго свежи като налееш малко вода в бурканчето и ги потопиш. Възможно е дори да пуснат корени и да ги засееш директно.

 

Бонус: Забавните послания, които постоянно добавяме върху нашите бурканчета, ще те разсмиват, разчувстват и ще внесат цвят и вдъхновение в ежедневието ти.

Следете блога ни за още забавни идеи и полезни съвети.

 

 

Количка0
Няма продукти в количката
0